Tur til Fur   6. – 8. juni 2003  
 
Efter længere tids forberedelse blev Cassiopeia læsset på en gammel trailer lånt af Løkken-folkene, der havde anskaffet en ny kombitrailer.
     
Vi (Kristoffer og jeg) trillede til Vrensted og kørte videre med Jørgen i hans bil. Vi kom til Rønbjerg, hvor Søren og Paula ventede. Christian ( 14 ) stødte til og vi riggede til i den friske vind , der bragte enkelte dråber. Den nyindkøbte SWS- vimpel blev hejst og af sted gik det i bidevind over de krappe Limfjordsbølger.  
    SWS-vimpel hejses
     

Søren og Paula forsøgte sig med påhængsmotor og det gik også godt om end tankning i rum sø var besværlig.

Tom og Christian brød sig ikke om vindretningen i Rønbjerg og kørte til Hvalpsund og fik så en meget rarere vindretning.
Vi mødes efterhånden på Engelstør Odde, hvor der er en fantastisk lejrplads på spidsen – her kan hele SWS slå lejr!
Vi fik etableret en fin lejr og aftensmaden kunne indtages i den fugtige vind, inden vi krøb i poserne.
         
 
Lejr på Engelstør Odde
     
Lejren
    N-kysten på Fur    
         
Næste dag var det gråt, men tørt og med meget let vind. Morgenbadning og afslappet hygge inden vi gjorde klar til en tur på Nordkysten. Farten var beskeden, men fremad kom vi. Gjorde landgang under de imponerende molerskrænter, hvor de mange striber fortæller om fortiden, hvis man har forstand herpå. En strandskade havde oplagte eneejerfornemmelser til stedet og fortalte højlydt herom. Vi ledte efter fossiler, men havde ikke heldet med os. Efter frokost sejlede Kristoffer, Christian og jeg rundt om øen, holdt pause ved færgelejet og gik i Brugsen for at købe is mm..
         
 
Landgang på Nordkysten
   
Kristoffer
    Gå-tur på Nordkysten    
 
Vinden var efterhånden noget friskere, så da vi lettede med vinden agterind måtte jeg i baljen efter at være ramt af bommen under en ufrivillig bomning – jeg var ved at løsne noget tovværk, der havde sat sig i roret. Jollen svingede rundt, holdt sig på benene og jeg kunne svømme over til den mens drengene holdt den i vindøjet. Udover forskrækkelsen led jeg ikke skade – og nu checker jeg roret bedre inden vi letter.
Herefter sejlede vi hjem til lejren med vinden agtenind og nu gik det frisk for sig.
Det klarede noget op og vi havde en herlig grillaften.
 
Søndag var vejret præget af grå skyer og manglende vind. Vi sejlede (eller drev) mod Rønbjerg i selskab med en masse sæler ved Livø.     Vi fik læsset traileren og kørte hjem efter at have indtaget frokosten.
    Søndag inden vi letter    
 
Hjemturen blev noget mere dramatisk end håbet idet vi 20 km før Frederikshavn opdagede, at den ene fælg på traileren var ved at gå i total opløsning. Herefter listede vi meget forsigtigt hjemad, og vi havde heldet med os så vi nåede hjem uden det totale sammenbrud.
Beslutning om indkøb af en ny kombitrailer var nu oplagt!
 
Carsten Jensen      W4866
"Cassiopeia"